030 - 21 00 100 mail@wimini.nl

Referenties

Om u een goede indruk te geven van onze werkzaamheden en onze klanttevredenheid hebben we voor u een aantal van onze referenties op onze website geplaatst.

In onze referenties ziet u onder andere het werk van aanbouwen en verbouwen. Ook hebben wij een referentie waarin te lezen is hoe wij het werk van een andere aannemer hebben mogen verbeteren/oplossen.

De Familie Dortmond

Begin 2021 kwam mijn buurman vragen hoe ik aankeek tegen het plan om een kamer te laten bouwen op de garage. De bijna inpandige garage kende een schuin pannendak en dat dak zou grotendeels plaatsmaken voor een opbouw. Een fraaie, ruime kamer lag op de tekentafel.

Wij gingen mee in de (ook financieel) omvangrijke klus die vroeg om een juiste opdrachtnemer. De buurman had zijn oog laten vallen op Wimini. Eerlijk gezegd zei dat me niets. Op mijn verzoek kwam er eerst een andere aannemer kijken of de klus hem beviel. Die viel heel snel weer af. Er moet immers een klik zijn, een gevoel van vertrouwen. Fa. Wimini dus werd gevraagd de klus op te pakken. Ik nam me voor scherp te letten op alles wat de aannemer zou zeggen, doen en laten.

Daar kwam Wil Fisher aan. Op een namiddag in een timmeroveral, kop vol zaagsel en bezwete bril. Hij ging zitten en deed zijn verhaal. Kort en bondig zei die na gehoord te hebben wat we wilden: “Een man een man, een woord en woord n dat geldt voor mij en voor jou”. Afspraken maken we, afspraken komen we na. Doe ik niet wat afgesproken is, zeg het me”.

Binnen 5 minuten was ik positief over wat ik zag en hoorde. Geen loze praat. Hij doet een klus of hij doet het niet. Zegt hij wat toe, komt hij het na. Pakt een berekening voor wat meerwerk in zijn nadeel uit, geen gedoe, afspraak is afspraak. Na het gesprek ging hij weg en had me gewonnen. Wil moest deze klus gaan klaren.

Zijn offerte snapte ik geen bal van. Vergat hij nou iets of moest dat niet schriftelijk worden vastgelegd… . Ik belde en kon al mijn zorgen met hem delen. Wil gaf aan te begrijpen dat ik hier en daar zekerheid wilde maar dat netjes een klus aanpakken en volbrengen voor hem echt gewoon een gegeven was. De tijd zou het me leren. En de tijd leerde het me!

Twee maanden is Wimini bijna onafgebroken bezig geweest. Zijn opgegeven planning hield hij zich keurig aan en gaf afwijkingen door leveringsproblemen, op tijd aan. Buren zagen met mij dat en met veel mensen in goed tempo snel werd gewerkt. Als ik hem nodig had, kwam hij naar het werk als hij er  niet was en hij was makkelijk te bellen en betrouwbaar in de communicatie.

Wij zijn uiteindelijk erg tevreden. Als je wat aanpakt in huis, komt van het een het ander en als er dan een overgang moet komen tussen de bestaande en nieuwe situatie, is er gewoon een vent nodig die de mogelijkheden ziet en gericht advies geeft. Dat deed Wil ook. Dat ik een stukadoor veel langer over de vloer kreeg dan verwacht, dat was zijn verdienste en handelen. We zijn hem er dankbaar voor.

Wimini en ik zijn een beetje maatje geworden. Als ik morgen een helpende hand nodig heb van een aannemer, zal hij er staan als hij niet in het buitenland zit. Ik heb alle vertrouwen in hem gekregen. En let op, de omgeving ook.

Bij bijna een vijftiental huizen hier in de laan gaat Wimini nieuwe lichtkoepels plaatsen. Niemand kon of wilde het doen. Hij pakte het op voor een passende prijs. Vandaag of morgen komt Wimini de laan dus weer inrijden en gaat hij weer een flinke klus, vast mooi werk leveren. Geloof me maar.

Niets aan te merken dan? Jawel, één ding. Vraag hem gewoon mondeling de offerte toe te lichten en je zorgen of onduidelijkheden weg te nemen. Hij zal verduidelijken en aanvullen tot ieders tevredenheid. Wimini krijgt van mij een 9. Ergens in de wereld is immers vast nog een betere.

     

Familie Dortmond, Bilthoven.

De Familie Kroon

Voor acute hulp bij een lekkage riep ik de hulp in van Wimini, een klusbedrijf, zoals ik op een blauwe bedrijfsauto in de straat had gezien. Wat meteen opviel was de correcte manier waarop Wil Fischer, de “klusjesman” deze klus aanpakte. Duidelijke afspraken, heldere offerte en snelle aanpak van het probleem. Het gaf mij de moed hem te interesses voor een mankement aan ons huis, waarvoor ik vergeefs de hulp van gerenommeerde bouwbedrijven uit Houten e.o. had gevraagd. Zij deden hun bijdrage af met: teveel risico, te technisch, te duur.

Twee later aangebouwde delen aan ons huis braken namelijk af. Grote scheuren werden zichtbaar. Vooral de schuur zakte steeds verder weg van het huis. Toen ik Wimini daarmee confronteerde reageerde hij geschrokt: dit mag toch niet! Ik vroeg hem of hij bereid was de schuur te slopen en in plaats daarvan een houten optrek neer te zetten. De verzakkingen waren ontstaan door een berekeningsfout van de vorige aannemer, waardoor de fundamenten te licht waren uitgevoerd. En hout is lichter dan steen. Wimini zei toe met een offerte voor sloop en houtbouw te komen. De volgende dag verscheen hij echter met de mededeling ‘slecht geslapen te hebben, want het is zonde zo’n goed bouwwerk te slopen. Er moest een andere oplossing mogelijk zijn.’ Het onmogelijke gebeurde: onze schuur en aanbouw staan nu weer precies op de plek zoals ze 15 jaar geleden gezet waren. Met hydraulische krikken, stalen pijlers, steunberen op hun plaats gezet. Er werd een gigantische klus geleverd.

Ondertussen werd het complete huis van buiten gerenoveerd en geschilderd. Daarbij bleef het niet: Wimini pakte tevens het terras en tuin aan. De 25 jaar oude tuin en heining werd geheel gesloopt. Wil Fischer kwam met een ontwerp waarvoor we meteen enthousiast werden. Zelfs de vijver werd verplaatst! We zijn nu trots op erf en huis en laten graag aan vrienden zien wat onderhoud- en klusbedrijf Wimini voor ons gedaan heeft. We zijn zelfs trots op Wimini en zijn team hardwerkende vaklui. Voor ons staat Wimini voor betrouwbaar, correct en kwaliteit.

Suze en Henk Kroon, Heermoeshof 12, Houten

De Familie Schmelten

Najaar 2005 kochten wij een huis in De Bilt. Dit huis voldeed helemaal aan de door ons gestelde eisen qua ruimte en indeling maar bevond zich nog in de oorspronkelijke staat van het bouwjaar 1973. Na uitgebreide inspectie en verbouwingsideeën, kwamen wij al snel tot de conclusie dat deze ‘verbouwing’ boven onze eigen capaciteiten uit zou stijgen en we dus een aannemer in zouden moeten schakelen. Via een advertentie kwamen we bij het klus- en onderhoudsbedrijf Wimini, waarvan eigenaar Wil Fischer een avond langs kwam om onze wensen aan te horen en een offerte te maken. Wat ons van meet af aan aansprak, was Wils heldere manier van technisch communiceren. In een voor leken begrijpelijke taal legde hij uit wat er naar zijn inzicht, doch conform onze wensen, diende te worden gedaan en wist hij deze klus te voorzien van een uiterst aantrekkelijk prijskaartje. Bovendien overtuigde hij ons van zijn principe dat er bij Wimini geen sprake zou zijn van stelposten; kortom: de overeen gekomen prijs zou simpelweg de prijs van de gehele verbouwing worden Als er gaandeweg zou blijken dat we tegen de verwachting in een keuze zouden moeten maken om een uitbreiding te doen van de verbouwing, zou er een aanvullende offerte worden gemaakt. Mede hierdoor hadden wij vanaf het begin een groot vertrouwen in Wil Fischer.

Verbouwd werden: zolder, badkamer, toilet, open haard, keuken, de gehele elektrische installatie en de verwarmingsinstallatie (plaatsing nieuwe HR-ketel). Tevens werden woonkamer en trappenhuis voorzien van een laag spachtelputz.

Gedurende de verbouwing sprongen de volgende elementen in het oog:

  • Elke verbouwingsfase werd in goed overleg uitgevoerd.
  • Er werd met vakbekwame mensen gewerkt.
  • De verbouwing kenmerkte zich door goede aansturing en afstemming.
  • Het werk werd netjes uitgevoerd; één keer per week werd alles opgeruimd en aangeveegd en werd overtollig materiaal afgevoerd.
  • Alle afspraken over werk en tijdsplanning werden nagekomen.
  • Er was een prima service, ook na afloop van de verbouwing!, aanvullende werkzaamheden als het aansluiten van het badkamermeubel en aansluitwerkzaamheden na het plaatsen van de nieuwe keuken werden snel en adequaat uitgevoerd.

Wij kunnen tegen iedereen zeggen: “Wil Fischer en zijn team zijn prima in staat om elke verbouwing op een doeltreffende manier te realiseren voor een aantrekkelijke prijs”.

Verbouwing Praktijk Di Maio

Na 10 jaar werd het voor Praktijk Di Maio tijd om te gaan verbouwen. De in de voormalige garage gevestigde praktijk groeide uit z’n jasje. Dus ontstond het idee om qua ruimte uit te breiden en een nieuwe entree te maken aan de straatkant. Na een offerteronde viel de keuze op Wimini van Wil Fischer. Hij woont bij ons in de straat en het klikte meteen. Al pratend met Wil hebben we onze plannen nog wat aangepast en een voorstel bij de gemeente ingediend die gelukkig akkoord ging.

 Al tijdens onze vakantie kon Wil beginnen, zodat de praktijk daarna zo snel mogelijk weer open kon. Toen we van vakantie terugkwamen was er al veel werk gedaan. De wachtruimte was gemaakt, met het nieuwe toilet en schuifdeurkast en de praktijk was ook vergroot. De stukadoor had alles mooi glad afgewerkt en er kon gesausd worden. Daarna de nieuwe vloer erin en de praktijkruimte was helemaal klaar. Toen kon ook de nieuwe pui erin. Dat maakte het helemaal af. Het geeft een heel mooi licht in de wachtruimte en een mooie uitstraling naar buiten toe.

We hebben het contact met Wil heel prettig ervaren, hij denk met je mee. Heeft ook zo z’n eigen ideeën, maar hij maakt het zoals de klant het wil. Zoals Wil zegt : “het is jouw feestje”. Hij kan ervan genieten als hij een mooi stukje werk aflevert. Zelfs van het kitten van een randje bij het sanitair gaat hij helemaal glimmen. Als dat geen liefde voor je werk is! Natuurlijk gaan er ook wel eens kleine dingen mis in het werk, maar dan staat Wil er gelijk om het ook weer goed op te lossen. Klant is koning tenslotte. Wij hebben erg genoten van de familiaire sfeer van het bedrijf. Als hij er met z’n vader Ben en zoon Mitchel was, was het altijd erg gezellig. Aan het einde van het werk kregen onze kinderen zelf een aardigheidje van opa Ben!

Michele en Birgit Di Maio, Hoefbladhof 20 Houten

De Familie Patist

De hierop volgende foto´s zijn gemaakt nadat Wimini bij ons heeft verbouwd. Helaas heb ik geen foto´s van voor de verbouwing, maar er is een heleboel veranderd in ons huis. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heel tevreden ben over Wimini. Ze werken netjes en werken alles keurig af. De badkamer hebben ze groter gemaakt, beneden is de trap dichtgemaakt en een kast onder de trap gecreëerd. Er zijn plavuizen gelegd en de muren zijn gedaan. De gehele keuken is eruit gehaald en daarvoor in plaats is een hele nieuwe keuken gekomen. De laatste verbouwing was in september, toen zijn er overal nieuwe hardhouten kozijnen geplaatst.

Wij zijn heel erg tevreden over Wimini. Mocht u toch nog twijfels hebben, bel ons gerust.

Met vriendelijke groeten,
Fam. Patist
Rietzanger 4
Nieuwegein

De Familie Braal

In 2009 besloten wij dat er het e.e.a. aan onze woning gedaan moest gaan worden. Het belangrijkste voor ons was dat de badkamer en het toilet vernieuwd zou worden want deze waren echt aan vervanging toe. Daarnaast hadden wij ook nog de wens om onze woning aan de achterkant uit te bouwen zodat wij een ruimere huiskamer zouden krijgen. Aangezien onze buren ook een aanbouw wilden zou alles bij elkaar een flinke klus zijn.

In het maken van een keuze voor een aannemer zijn wij niet over 1 nacht ijs gegaan. Wij hebben verschillende aannemers langs laten komen om een offerte te laten maken. Wil Fischer is ook langs geweest. Wij hadden wel eens gezien dat hij bij ons in de straat had gewerkt en daar zag het er allemaal keurig uit. Het klikte meteen en hij had een duidelijk verhaal en kon de zaken goed uitleggen. Ook hield hij zich keurig aan de afspraak met het toezenden van de offerte.

De goede offerte, maar vooral de klik maakte dat wij met WIMINI in zee gingen. Ook de buren zagen het zitten met hem, dus het werk kon beginnen…

In september was het zover en gingen ze aan de slag. De uitbouw was als eerste aan de beurt. Het heien en de fundering werd door een gespecialiseerd bedrijf gedaan. Daarna kon Wil met zijn team aan de slag. Nadat de uitbouw klaar was zijn ze verder gegaan met de badkamer en het toilet en is ook de stukadoor aan het werk gegaan.

Uiteraard zaten er ook wel eens zaken tegen (onze ervaring is dat er eigenlijk met elke verbouwing wel eens wat tegen zit), maar Wil zorgde er altijd voor dat dit opgelost werd.

Kort samengevat: Wij zijn tevreden over WIMINI.

Kernwoorden waarom: Betrouwbaar, kwaliteit, toegankelijk, flexibel, vriendelijk…

Tijdens de verbouwing heb ik (vooral in het begin) een blog bijgehouden waarop de vorderingen te zien zijn: http://verbouwingzwanenkamp.blogspot.com/

Aangesloten bij vereniging
van klussenbedrijven

Erkend leerbedrijf
aangesloten bij Savantis

Erkend leerbedrijf
aangesloten bij Fundeon

Wij zijn aangesloten bij VLOK.